SNS: Radikali, primitivne štetočine

Beograd -- Srpska napredna stranka odbacila je optužbe Srpske radikalne stranke za izdaju kao "bezumne i štetočinske" i osudila paljenje zastava radikala.

Izvor: Beta
Podeli

Oni su paljenje zastava SAD, EU, NATO i Kosova nazvali divljačkim, štetočinskim, prostačkim i primitivnim.

"Nažalost, radikali nemaju ništa drugo da ponude Srbiji, osim da na ulicama vandalski pale zastave EU i SAD. Takvi nastupi radikala govore o njima samima, sitnim šićardžijama koji koriste ovaj osetljiv trenutak za napad na predstavnike države, zarad svojih dubokih političkih kompleksa", navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS je istakao da je "u današnje vreme, pod ovakvim okolnostima" nazivati predsednika države Tomislava Nikolića i Vladu Srbije skarednim imenima ništa drugo nego "bedni pokušaj" dalje destabilizacije zemlje i nanošenje novog bola građanima.

"SNS pruža bezrezervnu podršku svim državnim organima, Vladi Srbije i predsedniku Nikoliću, koji zajednički i dostojanstveno brane državne i nacionalne interese Srbije", navodi se u saopštenju SNS-a, u kojem je ta stranka pozvala građane na jedinstvo.

Funkcioneri i pristalice SRS-a su ranije danas ispred predsedništva Srbije zapalili i iscepali zastave EU, SAD NATO i Kosova zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom i pozvali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog "izdajničke politike".

Funkcioneri SRS-a Nemanja Šarović, Nataša Jovanović i Milorad Mirčić su Nikolića nazvali "bednim izdajnikom", a Šarović je za izjavu potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da Srbija neće preživeti bez EU rekao da je "monstruozna" i ocenio da "tako ni Hitler nije govorio".

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, nekadašnji najbliži saradnici, prijatelji i kumovi predsednika SRS-a Vojislava Šešelja, osnovali su Srpsku naprednu stranku 2008. godine.

Politika

strana 1 od 201 idi na stranu