Aleksandrovac konačno dobio vlast

Odbornici Skupštine opštine Aleksandrovac potvrdili su novu većinu u gradskom parlamentu, koju čine SNS, SPS, URS, Pokret za bogatu Župu i DS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

15:06

Default images

Za predsednika opštine izabran je naprednjak Dragan Blagojević, a funkciju zamenika predsednika opštine obavljaće Novica Adamović (SPS), dok je za predsednika Skupštine izabran Rade Jevtović iz Pokreta za bogatu Župu, čiji su se odbornici priključili odborničkoj grupi Srpske napredne stranke.

Skupština Aranđelovca će imati dva zamenika predsednika - Miroslava Ćalića (URS) i Zoricu Anđelković (SPS).

Od 59 odbornika, koliko ima Skupština opštine Aleksandrovac, novu skupštinsku većinu čine 33 odbornika, dok će 26 iz Pokreta za Župu biti u opoziciji.

Blagojević je rekao Tanjugu da je reč o stabilnoj većini, koja je potpisala koalicioni sporazum 8. septembra i koja će raditi na borbi protiv korupcije, stvaranju uslova za poboljšanje socijalnih uslova građana i efikasnijoj lokalnoj upravi.

"Nakon šest meseci od izbora, u Aleksandrovcu je konačno napravljena stabilna većina i tim koji će raditi na realizaciji postavljenih ciljeva", kazao je Blagojević i naglasio da će nova vlast raditi na stvaranju uslova za brži ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici razrešeni su dužnosti direktori pojedinih javnih preduzeća i ustanova - JKP Komunalno-stambenog preduzeća, Direkcije za urbanizam, Zavičajnog muzeja, Doma kulture, Centra za socijalni rad i Poslovnog centra, i imenovani novi vršioci dužnosti.

Ovo je treća formirana vlast u Aleksandrovcu, nakon izbora održanih 6. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: