Petak, 30.03.2012.

17:57

Lunaček za dijalog o severu Kosova

Nakon izbora 6. maja potrebno je održati politički dijalog u kome bi razgovarale prištinske vlasti i predstavnici Srba sa severa, rekla je Urlike Lunaček.

Izvor: Tanjug

Default images

Tokom sastanka sa novinarima u Prištini, Urlike Lunaček je kazala da bi se u taj dijalog vlasti u Beogradu uključile samo ako to bude nužno.

U tim razgovorima o severu Kosova posredovala bi Evropska unija, koja trenutno posreduje i u razgovorima o tehničkim pitanjima između Kosova i Srbije, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Srbija treba da ispuni sve sporazume postignute sa Kosovom u okviru tehničkog dijaloga, jer u suprotnom neće dobiti datum početka pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Urlike Lunačak je danas doputovala u Prištinu i razgovarala sa predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem.

Njena poseta Kosovu dolazi dan nakon što je Evropski parlament usvojio deklaraciju o predstavljanju Kosova bez fusnote i nakon što je usvojen njen amandaman da se od Olimpijskog komiteta zatraži da se sportistima Kosova omogući učešće na ovogodišnjim igrama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: