Ko sme sam na izbore?

Istraživači javnog mnjenja se slažu da na izbore samostalno “smeju” da izađu DS i SNS, a cenzus prelaze i SRS, DSS, LDP, SPS i URS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

23:54

Default images

Nema dileme da će SPO napraviti predizborni savez, jer samo tako, kažu istraživači javnog mnjenja, može opet da uđe u parlament.

Kakav je trenutni raspored stranačkih rejtinga, malo je ozbiljnih stranaka koje će odbaciti mogućnost da svom biračkom telu pridodaju i one koji su još lojalni glasači stranke Vuka Draškovića.

Dilema se javlja kod pitanja s kim će. Ministar Srđan Srećković naginje sadašnjem glavnom koalicionom partneru, DS-u, ali deo funkcionera SPO-a preferira LDP.

“Odbacivanje saradnje sa LDP-om i srodnim partijama je lični stav Srećkovića, kojem je već duže vreme bliža politika DS-a, nego politika SPO-a”, rekao je Žika Gojković u pisanom saopštenju Pokrajinskog odbora SPO za Vojvodinu. Prethodno je Srećković odgovarao na spekulacije o formiranju nove predizborne koalicije koju navodno okuplja Čedomir Jovanović, računajući na SPO, SDU Žarka Koraća i SDPS Rasima Ljajića.

Za sada nema ni ozbiljnih potvrda, ni uverljivih demantija da se o ovakvoj koaliciji razmišlja, ali izvesno je da je ovakva kombinacija moguća, kao i da se do samih izbora vrlo lako mogu ugovoriti i drugačiji savezi. To je za mnoge učesnike predstojeće izborne utakmice jedini siguran put do republičkog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: