Zločin rešen nakon 14 godina

Hrvatska policija rešila slučaj ubistva Dragice Bođanac iz Iloka nakon 14 godina. Osumnjičeni Z. Bauković posle ubistva pobegao u Srbiju i promenio identitet.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2011.

08:11

Default images

Kako piše Srna, a prenosi "Blic", u policiji su naveli da je Bauković, koji je u to vreme imao 21 godinu, posle ubistva pobegao u Srbiju, gde je promenio identitet, što je otežalo rešavanje tog zločina.

"Osumnjičeni je, bez ikakvog povoda, iz automatskog oružja ubio 46-godišnjakinju, nakon čega je napustio Hrvatsku, u koju se više nije vraćao. Otišao je u Srbiju i tamo je živeo sve ovo vreme", rekao je portparol policije Luka Barunčić.

Dragica Bođanac ubijena je 14. januara 1997. godine, u vreme dok je istočna Slavonija bilo pod nadležnošću prelaznih policijskih snaga UNTAES-a.

Bauković je hrvatski državljanin i posle uobičajene pravosudne procedure mogao bi da bude izručen Hrvatskoj, gde će odgovarati za počinjeni zločin, prenose hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: