Zaštita podataka roditelja đaka

Ministarstvo prosvete pokrenulo je postupak izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja radi usklađivanja sa Zakonom o zaštiti o ličnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

18:15

Default images

Takva odluka usledila je nakon primedaba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića.

U saopštenju Ministarstva prosvete se kaže da su se poverenik Šabić i ministar Žarko Obradović dogovorili da u najskorijem roku održe zajednički sastanak o zaštiti podataka o ličnosti u jedinstvenom informacionom sistemu prosvete.

Šabić je 30. marta zatražio sastanak s ministrom prosvete zbog sve učestalijih žalbi roditelja na način i obim prikupljanja podataka o ličnosti u školama koje njihova deca pohađaju.

Šabić je naveo da se pored velikog broja podataka o učenicima prikupljaju i brojni, po zakonu naročito osetljivi podaci o roditeljima, kao što su nacionalnost i bračni i socijalni status.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: