Promene na grbu ne koštaju ništa

Promene na državnom grbu Srbije poreske obveznike neće koštati ni dinara, tvrde u Vladi.

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2011.

19:18

Default images

U Vladi demantuju napise u medijima kako će zbog minimalnih promena na grbu i zastavi biti potrebni milioni evra.

Kako kažu, promene na grbu koje su usvojene u novembru prošle godine samo su rezultat usvojenih standarda u toj oblasti.

Iako se ova dva grba primetno razlikuju u pojedinim detaljima, i dalje se oba mogu označiti kao zvanični grb Republike Srbije.

Istina, sve češće ćemo viđati "pitomijeg" orla sa tupljim kljunom i stilizovanijim ocilima.

Ipak, građani ne treba da imaju bojazni da će ponovo morati da staju u red za nove pasoše i lične karte, kao i registarske tablice.

Grb Srbije ostao je isti, promenjen je samo grafički prikaz. Crtež može biti različit, ali grb je ispravan sve dok su sadržaj i odnos figura i boje u skladu sa zakonom, objašnjava za B92 heraldičar Dragomir Acović.

U Vladi Srbije danas su za B92 potvrdili da novo grafičko rešenje ne bi trebalo da dotiče građane, jer će se zastave i table menjati kao da je na snazi stari grb.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: