"Vejaut": Putnici su ispoštovani

Turistička agencija "Vejaut" demantovala je navode da nije poštovala zahteve putnika koji su s tom agencijom otputovali na novogodišnje praznike u Egipat.

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

19:05

Default images

"Vejaut" navodi da su se putnici po dolasku u Hurgadu požalili na smeštaj, nakon čega se osoblje hotela potrudilo da ispravi uočene nedostatke iz domena higijene.

Pošto putnici nisu želeli da se vrate u sobe, ponuđen im je novi smeštaj uz doplatu od 260 evra po sobi, a ne 600 evra kako je to preneto u vestima B92.

Putnici to nisu prihvatili tražeći da agencija izmiri te obaveze, što nije u skladu sa opštim uslovima putovanja, navodi agencija.

Putnici se u ovom slučaju nisu dobro informisali i imali su prevelika očekivanja od hotela koji prema egipatskim standardima ima 3 zvezdice, navodi se u saopštenju agencije "Vejaut", koja ističe da je kao organizator postupila u skladu sa objavljenim programom putovanja i dobrim poslovnim običajima.

Iz saopštenja agencije "Vejaut"

Imajući u vidu informaciju koju je Vaša televizija prenela i u svoj program direktno uključila putnika Borisa Bekera koji je u našoj organizaciji otputovao u Egipat, po programu za Hurgadu,(...), možemo izjaviti sledeće:

Smatramo da nisu korektni navodi (...) da su pomenuti putnici tokom putovanja doživeli noćnu moru, bez sagledavanja činjenica koje ovim putem iznosi naša strana. Naime, u ovom trenutku u Egiptu se trenutno nalazi 125, u Dubaiu 50, u Tunisu 110, u Turskoj 64, u Maroku 30 i u Rimu 45 naših putnika.

Jedine primedbe na neadekvatan kvalitet izvršenih usluga dobili smo od putnika Borisa Bekera koji je otputovao na gore pomenutu destinaciju.

Putnik Boris Beker je uplatio pomenuti turistički aranžman preko našeg posrednika "Trejvel hausa". Tom prilikom, uručen mu je Program putovanja i Opšti uslovi putovanja naše agencije u kojima su shodno odredbama Zakona o turizmu navedena sva prava i obaveze putnika i organizatora putovanja tokom trajanja istog.

Pomenuti putnik uplatio je turistički aranžman sa smeštajem u hotelu "Masrabija" kategorisanim sa 3 zvezdice. O pomenutom hotelu informisali su se preko uručenog Programa putovanja i našeg veb-sajta na kojima je opisan hotel sa svim sadržajima koje poseduje.

(...)

Prihvatili smo njihov zahtev (zahtev putnika, prim. B92), obezbedili im smeštaj u traženom (drugom, alternativnom hotelu sa 4 zvezdice, prim. B92) hotelu, ali uz njihovu obavezu doplate razlike ugovorene cene smeštaja i cene smeštaja u istom koja je iznosila EUR 260,00 po sobi za ceo period boravka, a ne EUR 600,00 kako je putnik Boris Beker izjavio, što oni nisu prihvatili, već su ostali pri svom zahtevu za premeštaj, ali da razliku u ceni smeštaja izmiri naša agencija, na šta mi nismo pristali imajući u vidu da smo u svemu postupili u skladu sa Programom putovanja i Opštim uslovima putovanja.

(...)

Što se tiče primedbi oko kašnjenja poletanja aviona, isto je prouzrokovano kašnjenjem angažovanog avioprevoznika, na šta mi kao organizator putovanja nismo mogli da utičemo. Tačno je i da se avion na Beogradski aerodrom vratio nakon poletanja, ali to je prouzrokovano pogoršanjem zdravstvenog stanja jednog putnika, što je i putnik Boris Beker potvrdio u izjavi Vašoj televiziji. Postavljamo pitanje široj javnosti da li smo ispravno postupili? Mi smatramo da jesmo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: