Prva "žrtva" isključivanja telefona

Pacijent M.D. (76) preminuo je jer nije mogao da pozove hitnu pomoć zbog isključivanja i uklanjanja antena Telekoma Srbije na Kosovu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.09.2010.

12:17

Default images

On nije mogao da pozove Službu hitne medicinske pomoći 27. septembra, pa je njegova kćerka sledeće jutro lično došla da pozove lekarske ekipe da pomognu.

Uprkos tome što su nakon poziva ekipe Službe hitne medicinske pomoći intervenisale, starac je juče pao u komu i nakon toga, popodne, preminuo.

Kolektiv Doma zdravlja izrazio je najdublje saučešće porodici preminulog, ističući da je da je on prva žrtva nasilnog isključenja telefona.

"Ova strašna opomena i gubitak ljudskog života su prikaz teškog stanja stanovništva na Kosovu i Metohiji i nemogućnosti službe za hitnu medicinsku pomoć da pravovremeno interveniše", navedeno je u saopštenju.

Srbi južno od Ibra i dalje su bez telefonskog signala operatera iz Srbije, jer su kosovske vlasti u nedelju i ponedeljak uništile bazne stanice Telekoma Srbija.

Direktorka Doma zdravlja Gračanica Rada Trajković rekla je da ekipa hitne pomoći, kada je stigla, nije uspela da spasi život preminulog.

"Njegova ćerka je uznemirena došla u našu zdravstvenu instituciju govoreći da je njen otac u veoma teškom stanju i da nije cele noći mogao da pozove hitnu pomoć. On je inače bolovao od angine pektoris, imao je ranije moždani infarkt i bio je u hronično teškom stanju, ali 27. septembra je imao akutno pogoršanje tog stanja", rekla je ona.

"Naše ekipe su tada izašle na lice mesta gde su zatekli obolelog u životno ugroženom stanju. Znači tek 28. septembra, negde u 17 sati mi smo mogli da izađemo i kad ga je ćerka našla, da pružimo zdravstvenu pomoć. Naša ekipa hitne pomoći nažalost u tome nije uspela, on je juče zapao u stanje kome i nažalost preminuo", kazala je Rada Trajković.

Dom zdravlja Gračanica naveo je da je pacijentu pozlilo 27. septembra, da nije mogao da pozove Hitnu službu i da je po lekare u utorak ujutro došla ćerka preminulog.

Međutim, pacijentu se stanje pogoršalo i pored intervencije lekara i on je umro u utorak po podne.

Podsetimo, kosovske vlasti u nedelju i ponedeljak su uništile bazne stanice Telekoma Srbije na Kosovu, južno od Ibra, navodeći da ta kompanija nema dozvolu da radi na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: