Utorak, 31.08.2010.

16:49

Od sutra kreće gradska železnica

Nova linija gradske železnice od Novog Beograda do Pančevačkog mosta počeće sutra probni rad, a prevoz putnika će biti besplatan u septembru.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju Službe za informisanje grad Beograda, vozovi će u saobraćajnom špicu saobraćati svakih 15 minuta.

Nakon promotivnog perioda, od oktobra će važiti sve vrste karata (markice, pojedinačne i besplatne karte) iz integrisanog tarifnog sistema, dodaje se u saopštenju.

Radi lakšeg prepoznavanja kompozicija koje se koriste na liniji od Novog Beograda do Pančevačkog mosta vozovi će biti posebno označeni.

Radno vreme linije je od 5.25 do 23 časa, svakodnevno, sa planiranim intervalom od 15 minuta u špicu (od šest do devet i od 14 do 17 časova) i od 30 minuta van špica.

Planirano vreme putovanja na pojedinim deonicama je sledeće – od stanice Novi Beograd do Prokopa može se stići za šest minuta, od stanice Novi Beograd do Karađorđevog parka za devet, od stanice Novi Beograd do Vukovog spomenika za 13 minuta, od stanice Novi Beograd do Pančevačkog mosta za 16 minuta.

Od 1. septembra Direkcija za javni prevoz uvodi novu liniju javnog gradskog prevoza 34L, kojom se ostvaruje veza sa stanice Prokop sa autobuskim i trolejbuskim linijama u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

Trasa te linije je: Železnička stanica "Beograd centar" – Gučevska (okretnica) - interna saobraćajnica - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - bolnica "Dr Dragiša Mišović". Linija koristi sva postojeća stajališta na trasi.

Na liniji će saobraćati minibus vozilo u intervalu od 15 minuta u špicu, a 30 minuta van špica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: