HND: Sabor da razreši Veće HRT-a

Zagreb -- Hrvatsko novinarsko društvo zahteva od Sabora da razreši Programsko veće HRT koje je većinom glasova izabralo Hloverku Novak Srzić za v.d. direktorku programa.

Izvor: B92
Podeli

Isto je Veće samo s jednim glasom protiv, 19. januara ove godine, istu osobu razrešilo dužnosti glavne urednice Informativnog programa HTV-a.

Veće je tada utvrdilo "da je nezadovoljavajuće stanje u Informativnom programu HTV-a i da su vidljive objektivne i subjektivne teškoće u radu i upravljanju Informativnim programom".

Ovakvom apsurdnom odlukom, članovi Programskog veća bahato su se narugali hrvatskoj javnosti, izigrali njen interes i zbog toga ih Sabor treba razrešiti, stav je HND-a.

"Ovo je imenovanje nastavak očajničkih pritisaka vladajuće stranke i Vlade na uređivačku politiku Hrvatske radiotelevizije koja u trenucima kad ima 813.000 potpisa protiv svoje politike želi ucenama nadgledati javnu televiziju. Drugim rečima - ako HRT ne bude prikazivao rad Vlade onako kako ministri i predsednica budu hteli - Vlada će mu drastično sniziti pretplatu", navodi se u saopštenju.

"Hloverka Novak Srzić je pod velikim uticajem vladajuće stranke i imenovana je zbog toga da bi kao žena od maksimalnog poverenja - iako loših organizacionih sposobnosti i premda nevoljena od podređenih – pokušala stvari držati pod nadzorom. HND će o ovom novom skandalu odmah izvestiti međunarodnu javnost", zaključuje Hrvatsko novinarsko društvo.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu