"Platićemo samo isporučene vakcine"

Beograd -- Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da Srbija neće platiti Novartisove vakcine protiv novog gripa koje nisu isporučene.

Izvor: B92
Podeli

"U ugovoru ne piše ništa o penalima, već piše da se plaća ono što uđe u zemlju. Ono što je stiglo mi smo platili, ono što nije stiglo nećemo ni platiti", rekao je Milosavljević, gostujući u Vestima TV B92. Ministar zdravlja je upozorenje “Novartisa“ da će ubuduće samo "pouzdane" zemlje imati prioritet pri kupovini vakcina ocenio kao "neetičko ponašanje" te industrije.

Milosavljević je rekao da epidemije ima, ali da je u tendenciji opadanja.

"Teško je davati precizne prognoze. I dalje postoji rizik i nije moguće predvideti kako će se razvijati epidemiološka situacija", kazao je Milosavljević.

On je dodao da je do sada vakcinisano 2,2 odsto stanovništva, što nije dovoljno da se zaustavi širenje virusa ako ponovo dođe do njegove aktivnosti u februaru i martu.

Milosavljević je savetovao građanima da se vakcinacinacija nastavi i podsetio da u zalihama ima još 300 000 vakcina.

Gostovanje ministra zdravlja Tomice Milosavljevića u našim vestima možete pogledati ovde.

Info

Meksiko: 13 mrtvih u napadu

Sijedad Huares -- Grupa naoružanih ljudi upala je na jednu proslavu u meksičkom gradu Sijudad Huaresu i ubila 13 mladih ljudi, a ranila više od 20, objavili su pravosudni organi.

Svet nedelja 31.01. 21:25 Komentara: 1

Moskva: Protest protiv vlade

Moskva -- Moskovska milicija je tokom antivladinih demonstracija u centru Moskve uhapsila oko 100 ljudi, među kojima je i bivši potpredsednik ruske vlade Boris Njemcov.

Svet nedelja 31.01. 19:25 Komentara: 5
strana 1 od 943 idi na stranu