Preporuka o noćnim dežurstvima

Stručni tim koji radi u okviru Štaba civilne zaštite grada Beograda preporučio je domovima zdravlja da organizuju noćna dežurstva medicinskog osoblja.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.11.2009.

00:54

Default images

Na osnovu ove preporuke, Gradski sekretarijat za zdravstvo će u 16 beogradskih domova zdravlja organizovati dežurstava lekara opšte prakse, pedijatara i medicinskih sestara.Sa sastanka je upućen apel bolesnim građanima da, ukoliko je to moguće, u apoteke ne odlaze lično po lekove, već da umesto njih to čine zdravi članovi njihove porodice.

Na osnovu trenutne epidemiološke situacije procenjeno je da predškolske ustanove mogu da nastave uobičajen rad i prijem dece, izjavila je beogradski sekretarka za dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Anđelković je rekao da će sve vitalne gradske službe u Beogradu funkcionisati za vreme epidemije, čak i u slučaju da oboli veliki broj radnika komunalnih preduzeća.

On je za Beoinfo rekao da će, ukoliko bude potrebno, biti pozvani ljudi koji su napustili gradska preduzeća ili su prevremeno penzionisani, a grad računa i na vojnike koji su služili civilni vojni rok u tim preduzećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: