Ugašen požar u "Dragiši Mišoviću"

Beograd -- Ugašen požar u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović". Svi pacijenti su zbrinuti, dva vatrogasca lakše su povređena.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Požar koji je sinoć oko 23 sata izbio u zgradi Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" na Dedinju ugašen je oko dva sata posle ponoći. Svi pacijenti koji su bili u toj bolničkoj zgradi uspešno su evakuisani, a spašena je i sva oprema, rekao je direktor KBC "Dragiša Mišović" Radisav Šćepanović.

Tokom akcije gašenja dvojica vatrogasaca lakše su povređena.

Ministar policije Ivica Dačić je rekao da je za sada teško govoriti o uzrocima požara i da se oni ispituju, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Krov i četvrti sprat bolnice “Dragiša Mišović” skoro pola sata poptpuno su bili u plamenu.

Prilikom gašenja požara, dva vatrogasca lakše su povređena od kojih se jedan posle pružene pomoći na VMA, vratio na gašenje požara u bolnicu.

“Izgubili smo kontakt sa dvojicom kolega koji su bili gore, na samom izlazu na krov. Otišao sam kod njih da ih sklonim, jer je sve počelo da pada, i prilikom silaženja propao sam kroz stepnište i tako sam zadobio ovu povredu”, ispričao je vatrogasac Peđa Talović.

Požar je gasilo 25 vatrogasnih kamiona i više od 70 vatrogasaca, koji su rekli da je prizor bolnice u plamenu čak i za njih bio strašan.

“Požar je izbijao na sva četiri ćoška - ispod limenih pokrivača, vatra je izbijala u mlazevima na zapadnoj strani na staklenoj fasadi koja je preko 100 kvadrata, kao video bim u plamenu. Otežani uslovi su bili, pacijenti u objektu gde se krenulo odmah sa evakuacijom uz pomoć osoblja”, rekao je vatrogasac Đura Šušnjar.

100 pacijenata koji su bili u bolnici evakuisani su u Klinički centar Srbije, VMA, i na ortopedsku kliniku na Banjici.

Direktor Urgentnog centra Vlada Đukić rekao je za B92 da se 42 pacijenta koji su primljeni u Klinički centar zbrinuti i da se osećaju dobro.

"Potpuno su stabilni, 42 pacijenta u dobrom opštem stanju, zahvaljujući brzoj evakuaciji i hitnoj pomoći i organizaciji u Kliničkom centru, odnosno u Urgentnom centru. Sve je doboro, svi su dobili mogućnost da se jave porodicama", kazao je Đukić.

Inače, u krug bolnice neposredno posle izbijanja požara došli su ministar policije Ivica Dačić, ministar zdravlja Tomica Milosavljević i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Pacijenti zbrinuti

Ekipe Hitne službe evakuisala je 116 pacijenata iz bolnice "Dragiša Mišović", rekla je portparolka te službe Nada Macura.

37 pacijenata prebačeno na Vojno-medicinsku akademiju, 41 u Urgentni centar, 31 u Železničku bolnicu, dvoje u bolnici u Banjici i petoro na Insitut za kardiovaskularne bolesti.

Macura je navela da su u evakusaciji pacijenata učestvovale i ekipe hitne pomoći VMA, ali da nema podatke o tome koliko pacijenata su one evakuisale.

Načelnica odeljenja VMA za odnose sa javnošću Elizabeta Ristanović rekla je da je u toj ustanovi zbrinuto 45 pacijenata iz bolnice "Dragiša Mišović" i da se nalaze na različitim odeljenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu