Ponedeljak, 31.08.2009.

13:54

Počela proizvodnja u "Niteksu"

Predsednik Samostalnog sindikata u niškoj fabrici "Niteks" Zoran Tošić izjavio je da je proizvodnja u toj fabrici počela, nakon dvomesečnog štrajka.

Izvor: Tanjug

Default images

Ova fabrika tekstilnih prozivoda počela je proizvodnju posle sporazuma sa poslovodstvom i prekida devetomesečnog štrajka, rekao je Tošić Tanjugu. "Poslovodstvo je ispoštovalo prvi deo sporazuma koji predviđa isplatu plate za avgust prošle godine i isplatu dve akontacije od po 15.000 dinara za septembar i oktobar 2008. godine", kazao je Tošić.

Prema njegovim rečima, konačan obračun plata biće završen do kraja septembra, a da li će fabrika raditi punim kapacitetom, to zavisi od većinskog vlasnika i poslovodstva.

"Sindikat će poštovati postignuti sporazum", rekao je Tošić. Direktor "Niteksa" Milan Kljajić rekao je ranije Tanjugu da će većinski vlasnik, "Irva investicije" iz Beograda finansirati početak proizvodnje u iznosu od oko 80 miliona dinara.

"Najpre će se raditi za domaće tržište kako bi se zadovoljila tražnja za "Niteksovim" proizvodima, jer su zalihe, zbog štrajka, potpuno istrošene", napomneuo je Kljajić.

On je dodao da će poslovodstvo nastojati da obnovi ugovore o namenskoj proizvodnji sa svojim ranijim partnerima koji su raskinuti zbog obustave rada.

Štrajkački odbor i poslovodstvo postigli su polovinom ovog meseca sporazum o uslovima za prestanak štrajka u "Niteksu" koji je započet još 5. novembra prošle godine, tokom zime je bio na mesec dana zamrznut, a nastavljen je 23. februra ove godine, od kada fabrika nije radila.

"Niteks" je privatizovan 2006. godine, a većinski vlasnik fabrike u kojoj radi oko 700 radnika je firma "Irva investicije" iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: