Mesić: Hapšenje kao dokaz saradnje

Stjepan Mesić ocenio je da je hapšenje Sretena Jocića, osumnjičenog da je umešan u ubistvo Ive Pukanića, dokaz da policije Srbije i Hrvatske dobro sarađuju.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 28.04.2009.

17:07

Default images

Predsednik Hrvatske je rekao da je dobro da policije sarađuju, jer se samo tako može stati na kraj organizovanoj mafiji koja deluje bez obzira na granice. "Oni nemaju prepreke, ali zato policija mora biti odmah korak do njih da ih može sustići i poduzeti sve potrebne mere", rekao je Mesić.

I hrvatski premijer Ivo Sanader zadovoljan je policijskom saradnjom Hrvatske i Srbije koja je dovela do hapšenja Jocića.

"Pokazalo se da je nužna saradnja policija dve zemlje. Jako je dobro što je došlo do saradnje hrvatske i srpske policije i treba tako nastaviti dalje, jer organizovani kriminal ne poznaje granice", rekao je Sanader.

Ministar pravde Hrvatske Ivan Šimonović potvrdio je da su u toku razgovori sa Srbijom, Crnom Gorom i BiH o međusobnom izručivanju državljana protiv kojih se vode krivični postupci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: