Subota, 29.11.2008.

15:04

Radovi na obilaznici oko Kragujevca

Ministarka za NIP Verica Kalanović i ministar za Infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišli su radove na deonici autoputa Kragujevac - Koridor 10.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Ministarka za Nacionalni investicioni plan je rekla da bez "razvoja infrastrukture" neće moći da se ispune obaveze Srbije u zajedničkom ulaganju sa “Fijatom” i obezbede uslovi da se već u 2010. godini obezbedi proizvodnja od 200.000 automobila u Kragujevcu.

Ministri za infrastrukturu i nacionalni investicioni plan, Milutin Mrkonjić i Verica Kalanović obišli su deonicu auto puta Kragujevac –Lapovo na kojoj se trenutno izvode radovi.

Izgradnja deonice koštaće oko 800 miliona dinara.

Autoput će biti završen najkasnije do sredine 2010. godine, jer je to jedan od uslova za realizaciju posla sa “Fijatom”.

Ministar Mrkonjić, po običaju, kaže da sve može biti gotovo i pre roka.

Uobičajena cena za izgradnju jednog kilometra autoputa je 100 miliona dinara.

Međutim, deonica od 4,5 kilometra koja se trenutno radi ka Batočini biće znatno skuplja, zbog izgradnje petlje, dva mosta i nadvožnjaka.

S obzirom da je izgradnja autoputa koji povezuje Kragujevac sa Koridorom 10 uslov za realizaciju posla sa “Fijatom”, proglašen je nacionalnim projektom prvog prioriteta.

Minstar Mrkonjić iskoristio je obilazak auto puta da radnicima i građanima Srbije čestita 29. novembar, uz podsećanje da su se nekada na ovaj praznik otvarala nova gradilišta i presecale vrpce.

Ministar je najavio "udarničke" radove na realizaciji brojnih projekata.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da je zadovoljan činjenicom da se radovi odvijaju u skladu sa planovima.

Ministar Mrkonjić je zaposlenima koji rade na izgradnji autoputa obećao da će ostaviti celu platu kako bi se za njih obezbedila jagnjetina i vruća rakija, a potom je na pitanje novinarke B92 da li i sam zna da koristi lopatu - to odmah praktično i pokazao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: