Zahtev za otvaranje istrage

Srpsko lekarsko društvo Kosova i Metohije traži otvaranje istrage o navodima Karle del Ponte o trgovini organima na Kosovu.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2008.

14:09

Default images

Lekarsko društvo uputilo je zahtev Ministarstvima zdravlja, pravde i inostranih poslova Podsetimo, donedavna tužiteljka Haškog tribunaa Karle del Ponte je u svojoj knjizi navela da su kidnapovani Srbi sprovedeni na sever Albanije odakle se organizovano trgovalo njihovim organima.

Predsednik Srpskog lekarskog drustva dr. Milan Jakovljevic je najavio da će ovo društvo od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) zatražiti odgovor zbog čega nije pokrenuta zvanična istraga o ovom slučaju.

Jakovljević je istakako da je najveća odgovornost na stručnim medicinskim licima koja su učestvovala u ovom zločinu.

"Zemlja koja je dozvolila da se na njenoj teritoriji dogode ovakvi zličini a da njeni zvanični organi nemaju informacije o jednom tako teškom zločinu ili prikriva ili je direktan učesnik i zato od naše države tražimo da prekine odnose sa Republikom Albanijom", rekao je Jakovljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: