Šta potpisuju državni funkcioneri

Kada se uzima kredit, zna se kolike su kamate i rok otplate, ali to izgleda ne važi i kad kredit uzima javno preduzeće.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2007.

19:19

Default images

Odmah po potpisivanju ugovora o zajmu vrednom 80 miliona evra, direktor preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić nije znao da odgovori na pitanje o uslovima kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj. Jocić kaže da će taj novac biti namenjen za obnovu mosta Gazela i za obilaznicu oko Beograda.

Međutim, on, koji je ugovorio kredit ne zna i koliko će taj kredit na kraju da košta.

Direktor Puteva Srbije prvo nije shvatio da on treba da odgovori na pitanje o kamatama i rokovima otplate kredita, a onda je rekao i da nije poneo te podatke.

Upitan kako je moguće da ne zna uslove kredita koji je potpisao, Branko Jocić je rekao da nije znao kome je bilo pitanje upućeno, iako je ministru finansija Mirku Cvetkoviću sugerisao da nije poneo podatke. "Nisam čuo da je pitanje upućeno meni", rekao je Jocić.

Novinari su ponovo pitali Jocića o počeku i rokovima otplate. Ministar Cvetković u međuvremenu našao je podatke o uslovima kredita i sprečio je još jednu neprijatnu situaciju, insistirajući da odgovori na pitanje.

Koliko god zaduženje bilo na kraju, Vlada Srbije je ta koja garantuje da će zajam biti vraćen na osnovu ugovora koji je ministar finansija danas potpisao s Evropskom bankom.

Od pozajmljenog novca 25 miliona evra trebalo bi da se iskoristi za rekonstrukciju mosta Gazela, a 55 miliona za izgradnju obilaznice oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca.

Sredinom januara biće raspisan tender za obnovu Gazele, a nešto kasnije i za obilaznicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: