Kako izveštavati o izborima

Promocija novinarskog priručnika za izveštavanje o izborima "Slobodno i pravedno", održana danas u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2006.

18:22

Default images

Direktor i glavni urednik nedeljnika Vreme Dragoljub Žarković izjavio je da bi priručnik trebalo da pomogne svim medijima u Srbiji da sačuvaju lični i kredibilitet kuće u kojoj rade.

On je naveo da ocene analitičara govore da će izborna kampanja u Srbiji biti prljava, pa mediji moraju da vode računa da ne budu uvučeni u tu igru. "Nažalost, mali broj medija ima kodeks o ponašanju i to je posledica odsustva svesti o samom sebi", kaže Žarković.

Predstavnik Ajreks promedije, organizatora promocije, Goran Cetinić, rekao je da priručnik uči novinare kako da izveštavaju u korist građana i rekao kako se nada da će priručnik doprineti boljem i objektivnijem praćenju izbora u Srbiji.

Priručnik predlaže smernice koje će medijima omogućiti da objektivno i precizno izveštavaju u izbornoj kampanji. On će biti podeljen svim medijima u zemlji, ali će, kako je najavio Cetinić, prioritet imati lokalni mediji.

U priručniku se, između ostalog, novinarima savetuje kako da izbegnu zloupotrebe, kako da obaveste čitaoce o izbornom procesu i kako da obezbede uslove da se čuju svi kandidati.

Ajreks promedija je organizacija koja se bavi obrazovanjem novinarskih kadrova i medija za profesionalniji rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: