Otpušteni tužili TV "Apolo"

Otpušteni novinari TV "Apolo" tužili su tu televiziju jer smatraju da su nezakonito otpušteni.

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.02.2005.

18:12

Default images

Tatjana Venčelovski i Dimitrije Vidanović su tužbu protiv Javnog preduzeća Gradski informativni centar "Apolo", u okviru kojeg posluje i TV "Apolo", podneli Opštinskom sudu u Novom Sadu, rečeno je u advokatskoj kancelariji "Sikimić", koja zastupa novinare.

Advokati navode da su prilikom uručivanja otkaza novinarima prekršeni Zakon o radu i druga prava otpuštenih. Novinari su dobili otkaze pre dvadesetak dana, a direktor TV "Apolo" Saša Adamović tada je rekao da je razlog za to višak zaposlenih i da su radna mesta reportera-analitičara, na kojima su otpušteni radili, izmišljena.

Pevac: Neću da podnesem ostavku

Glavni i odgovorni urednik TV "Apolo" Stanko Pevac izjavio je da neće podneti ostavku zbog odluke da ta lokalna stanica prenosi skup podrške lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju iz  centra "Sava".

U saopštenju "Ne dam ostavku, još", objavljenom na Internet-stranici "Apola", Pevac je naveo da je dva i po sata direktnog prenosa, u četvrtak uveče, platio SRS, ali tokom prenosa na ekranu nije bilo naznačeno da je to zakupljen termin.

"Prenos je plaćen prema cenovniku TV 'Apolo'. Naš program jeste javni servis Novosađana, ali nudimo usluge oglašavanja svima koji su zainteresovani. Razume se da više volimo oglašivače iz poslovnog sveta, ali nemamo ništa protiv kada je i neka politička partija spremna da plati", naveo je Pevac.

Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine tražile su ostavku Stanka Pevca i ocenile da je nedopustivo to što lokalna televizija, koja se finansira iz budžeta Novog Sada, prenosi stranačke skupove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: