Maja Gojković traži informacije

Gradonačelnca N. Sada pozvaće direktora gradske TV "Apolo" da je informiše o "stvarnim razlozima" otpuštanja dvoje novinara.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2005.

18:08

Default images

Gojkovićeva u današnjem pismu javnosti navodi da je sada pravi trenutak da se u ime gradske vlasti "umeša" i pozove Adamovića da o svim zatečenim problemima u ovom javnom preduzeću, kao i razlozima otpuštanja dvoje novinara obavesti nju, Skupštinu grada i širu javnost.

"Kategorično tvrdim da ni ja, kao ni bilo ko iz mog kabineta ili Gradskog veća ni jednog trenutka ni na koji način nismo pokušavali da utičemo na uređivačku politiku TV Apolo, niti na poslovne poteze Saše Adamovića", ističe Gojkovićeva.

Gojkovićeva takođe navodi da je za neslaganja dvoje novinara s direktorom, koji je u isto vreme i v.d. glavnog urednika, i otkazima koje su dobili, saznala iz novina.

Novinari Televizije "Apolo" Tatjana Venčelovski i Dimitrije Vidanović dobili su pre dva dana otkaze i u obraćanju medijima optužili direktora te stanice Sašu Adamovića , kadar SRS-a, za ideološki obračun sa zaposlenima.

Nezavisno udruženje novinara Vojvodine je i ranije ukazivalo na neprofesionalno ponašanje novoimenovanog direktora TV "Apolo" Saše Adamovića. Nakon imenovanja Adamovića, neopozivu ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika podneo je Slaviša Grujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: