Četvrtak, 21.10.2004.

14:15

Incidenti u Vukovaru

Izvor: B92

Default images

U sredu uveče došlo je do verbalnog, a zatim i do fizičkog obračuna u vukovarskoj organizaciji Hrvatske stranke prava.

Prema poslednjim izveštajima, hrvastka policija je uhapsila troje osumnjičenih za incident u Vukovaru. Bilans obračuna u gradskoj četvrti Borovo naselje je jedna bačena eksplozivna naprava, dve odsobe su lakše povređene, a dva automobila su  oštećena. Nezvanično se saznaje i da su počinioci u sredu uveče kasno uhapšeni.

Kako javlja dopisnik B92 Mara Molnar, prema još uvek šturim i neslužbenim informacijama očevidaca, događaji koji su predhodili eksploziji, mogu se donekle rekonstruisati. Kako vukovarska organizacija desničarske Hrvatske stranke prava, ima u okviru svojih prostorija, klub i terasu, u njima su u sredu uveče, između ostalih, boravile i tri mlade osobe iz Borova sela i jedan visoki zvaničnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice premijera Ive Sanadera. U toku večeri usledile su "čarke" na nacionalnoj osnovi, zbog kojih se jadna od tri osobe iz Borova sela udaljila, a pola sata nakon toga odjeklnula je jaka eksplozija ispred zgrade. Ranjene su dve osobe koje su u tom trenutku sedele na terasi kluba.

Iako portparol Vukovarsko-srijemske policijske uprave Miroslav Janjić nije želeo da govori o identitetu povređenih osoba, zna se da su ranjeni članovi HSP, četrdesettrogodišnji Petar Novta i četrdesetosmogodišnji Vlado Štert. Oni su u međuvremenu pušteni iz bolnice, a lokalni čelnici stranke nisu hteli da komentarišu ceo slučaj. Međutim, predsednik HSP na nacionalnom nivou Anto Džapić, kaže da su provociranje započeli mladi Srbi iz Borova sela, od kojih je jedan i bacio bombu.

Iz razgovora sa očevicima može se zaključiti da policija već ima gotovu sliku o tome šta se i kako dogodilo, ali ne želi otkrivati identitet počinioca.

Inače, zbog incidenta u Vukovu hrvatski premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve da se počinioci tog krivičnog dela što pre otkriju i kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: