Apps 9

13.05.2024.

18:37

Mladi traže ozbiljne veze: Tinder u padu, Hinge sve popularniji

Korisnici su sve manje spremni da plaćaju za upoznavanje na popularnoj aplikaciji Tinder, dok istovremeno raste tražnja za sličnom aplikacijom Hinge.

Izvor: Tanjug

Mladi traže ozbiljne veze: Tinder u padu, Hinge sve popularniji
Profimedia

Podeli:

Ovo su rezultati objavljeni u kvartalnom izveštaju kompanije Match Group, koja je vlasnik oba brenda.

Broj korisnika koji plaćaju za Tinder se smanjuje već šest kvartala zaredom, a u prvom kvartalu 2024. je pao za devet odsto međugodišnje na 10 miliona korisnika, prenosi Tech Crunch.

Nasuprot tome, broj pretplatnika aplikacije Hinge je u istom periodu porastao za 31 odsto, na 1,4 miliona korisnika.

Kako navodi portal, pad Tindera je bio očekivan zbog promene u navikama korisnika aplikacija za upoznavanje. Mlađi korisnici su više zainteresovani za ozbiljne, dugoročne veze umesto za neobavezne susrete, po čemu je Tinder poznat.

Hinge je, nasuprot tome, još od svog osnivanja stekao popularnost među korisnicima koji traže ozbiljnije veze.

Dok se Tinder bori da zadrži pretplatnike, Hinge je na putu da postane "biznis vredan milijardu dolara", izjavio je izvršni direktor firme Match Group, Bernard Kim. 

Prihod od aplikacije Hinge je u prvom kvartalu 2024. porastao za 50 odsto, na 124 miliona dolara, a prihod za celu 2023. iznosi 396 miliona dolara. 

Match Group će pokušati da poveća atraktivnost Tindera kroz nove funcije kao što su dodatne mogućnosti za ženske osobe, a uskoro će tražiti i da svaki profil obavezno sadrži snimak lica, navodi se u saopštenju kompanije.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: