Aktuelno 7

13.05.2024.

17:07

Ukrali su vam telefon? Google ima rešenje da ga pronađete

Nakon dugog odlaganja, Google je početkom aprila pokrenuo Find My Device mrežu za oflajn pronalaženje telefona i drugih kompatibilnih uređaja.

Izvor: Android Police

Ukrali su vam telefon? Google ima rešenje da ga pronađete
Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Podeli:

Ovo je u početku ograničeno na SAD i Kanadu, a kompletno globalno proširenje je planirano krajem juna ili početkom jula, s tim što je već sada počelo u nekim regionima. 

Kako je jedan korisnik Twittera rekao novinarima sa portala Android Authority, Find My Device mreža pojavila se u Velikoj Britaniji, ali je pitanje da li svuda i u toj zemlji jer je Google obično spor u ovakvim stvarima.

Kada Google pokrene Find My Device mrežu, na vašem telefonu može da se pojavi zahtev da date saglasnost kako biste joj se pridružili, i to morate da prihvatite ako želite da budete deo mreže.

Cilj pravljenja ove mreže je da, što više članova ima, to su vam i veće šanse da pronađete svoj uređaj ukoliko ste ga izgubili ili su vam ga ukrali. Tu ne spadaju samo Android telefoni, već i slušalice i drugi gedžeti.

Za sada, ova funkcija radi samo na Pixel 8 seriji telefona, ali Google sarađuje sa drugim proizvođačima kako bi ovu funkciju doveo i na druge telefone.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: