Aktuelno 62

13.05.2024.

19:00

"P**ko binarna": Zaposleni na HRT- u gnusno vređao pobednika Evrovizije FOTO

Zaposleni na HRT-u, Martin Horžić, je na Fejsbuku objavio, pa obrisao komentar u vezi pobednika Evrovizije iz Švajcarske.

Izvor: Index.hr

"P**ko binarna": Zaposleni na HRT- u gnusno vređao pobednika Evrovizije FOTO
Profimedia

Podeli:

Podsetimo, Evrovizijski pobednik je nebinarna osoba Nemo, čija je pobeda u javnost pokrenulatemu nebinarnosti.

O tome se raspravlja na društvenim mrežama, a mnogi se i rugaju sa evrovizijskim pobednikom i ističu da je pobedio "dečko u roze suknjici".

Horžić, kojem na Fejsbuku piše da je profesor muzike u muzički urednik na Hrvatskoj radioteleviziji objavio je:

"P**ko binarna ili kaj već jesi... mrš... j**em ti haljinicu i tvoj tanjur". Objavu je obrisao, ali post je slikan i objavljen na jednoj Instagram stranici.

Na stranici je upozoreno da se za četiri dana obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, a da se u domaćem onlajn prostoru dogodila poplava govora mržnje usmerena prema kvir zajednici.

Portal Index je poslao upit HRT-u u vezi objave njihovog zaposlenog Martina Horžića.

Index portal navodi da su im odgovorili rekavši da njegova objava nije stav HRT-a te da su preduzeli odgovarajuće korake, ali ne i koje.

"U ovome slučaju radi se o zaposlenom Hrvatske radiotelevizije koji je po uočenju neprimerenog posta na svom privatnom FB računu odmah upozoren od strane nadređenih, te je potom žurno obrisao svoj post. HRT je skladno svojim internim procedurama preduzeo odgovarajuće korake. Takođe, ističemo kako stavovi koji su izneseni u postu nisu stavovi HRT-a", odgovorili su iz HRT-a za Index.hr.

Podeli:

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: