Lavrov i Pauel za zavođenje reda na Kosovu

Izvor: SRNA, RIA "Novosti"

Sreda, 31.03.2004.

22:57

Default images
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Kolin Pauel konstatovali su u sredu u Berlinu da je potrebno preduzeti odlučne mere radi zavođenja reda na Kosovu. Lavrov je rekao da je zajednički stav da sređivanje nije moguće vršiti na način kako je to do sada činjeno, te da je potrebno preduzeti konkretne i odlučne mere kako se ne bi dopustile eksplozije ekstremizma u Pokrajini. “Neophodno je preduzeti mere radi zavođenja reda na Kosovu, gde se korpus za zaštitu Kosova iz civilne strukture transformiše u vojnu, a politički albanski lideri ne preduzimaju dovoljne korake kako bi presekli delovanje ekstremista", rekao je Lavrov. Prema njegovim rečima, Rusija i SAD smatraju neophodnim da započnu predmetno razmatranje pitanja o sinhronizaciji procesa vezanih sa širenjem NATO i EU. "Američki državni sekretar se složio da je neophodno započeti predmetno razmatranje pitanja o tome kako da se sinhronizuju procesi koji se razvijaju u sferi evropske bezbednostim, kako po liniji proširujućeg i transformišućeg NATO-a, tako i po liniji EU", rekao je ruski ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: