Veće građana raspravljalo o ubistvu Pavla Bulatovića

Izvor: B92

Petak, 28.02.2003.

21:21

Default images
Veće građana saveznog parlamenta raspravljalo je u petak o izveštaju Anketnog odbora za utvrdjivanje činjenica i okolnosti vezanih za ubistvo bivšeg ministra odbrane SRJ i visokog funkcionera SNP-a Pavla Bulatovića. Poslanici su odlučili da sve materijale do kojih je Anketni odbor došao dostave nadležnim organima, uz zahtev da odmah počnu da rade na rasvetljavanju Bulatovićevog ubistva.

Sednica na kojoj je parlament trebalo da se izjasni o ovom izveštaju u februaru 2002. godine je prekinuta, a pitanje izveštaja je ostalo otvoreno do današnje, poslednje sednice skupštine SRJ. Vladajuća koalicija je smatrala da je predsednik Anketnog odbora Vojislav Šešelj sam pisao izveštaj, u kojem je prevazišao svoja ovlašćenja i izneo mnoge neistine koje nisu imale veze sa ubistvom bivšeg ministra odbrane.

Pavle Bulatović je ubijen 7. februara 2000. godine na Banjici u Beogradu. Za vreme ubistva na vlasti su bili Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i Socijalistička narodna partija. Tadašnji predsednik SNP-a Momir Bulatović bio je savezni premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: