STRATFOR: BIN LADEN PRVI NA LISTI OSUMNJICENIH

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2001.

18:46

Default images
Americka agencija za strateska istrazivanja Stratfor saopstila je da teroristicka organizacija Al Kvajida, pod komandom Osame Bin Ladena, figurira kao prva na listi osumnjicenih za napade na Njujork i Vasington. Stratfor svoju procenu zasniva na cinjenici da je Al Kvajida poslednjih godina preuzela odgovornost za vise teroristickih akcija protiv SAD. Takodje, u pitanju je organizacija koja ima svoje ogranke po celom svetu, saradjuje s militantnim grupama u razlicitim zemljama i nema cvrstu hijerarhijsku strukturu. Obavestajne sluzbe zapadnih zemalja, precizira Stratfor u objavljenoj analizi u sredu, nisu uspele da se priblize Al Kvajidi i Bin Ladenu, a poznato je samo da se ovaj najpoznatiji medjunarodni terorista u poslednje vreme nalazi u Avganistanu, pod zastitom talibanskog rezima. Talibani su vec odbacili odgovornost za napade na Njujork i Vasington.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: