DJINDJIC: SUPROTSTAVLJENI KANDIDATI ANULIRAJU SARADNJU

Izvor: B92

Subota, 05.08.2000.

16:53

Default images
Komentarisuci mogucnost da SPO posle sednice Glavnog odbora i zvanicno zatrazi od udruzene opozicije da prihvati Vojislava Mihajlovica kao zajednickog kandidata, predsednik DS Zoran Djindjic je naglasio da bi to bila ucena, jedne stranke, koja, kako je rekao, 4 meseca odbija razgovore o izborima, a potom istice svog predsednickog kandidata: "Postojece stanje je da mi, kao opozicija, trazimo zajednickog kandidata koji ce da pobedi, a da g. Draskovic insistirajuci na tome da to formalno bude kandidat njegove stranke nudi kandidata koji nece da pobedi i cija namera i nije da pobedi, nego samo da bude na listi i da bude kandidat i da odnese odredjeni broj glasova, a Milosevic ce biti korisnik svega toga i utoliko bih ja rekao da SPO i g. Draskovic snose ogromnu odgovornost ukoliko ucine to sto sada planiraju, a da li je to namerno ili nenamerno, ja uopste u to ne ulazim i uopste me ne interesuje". Na pitanje da li bi odluka o izlasku Vojislava Mihajlovica na predsednicke izbore uslovila prekid pregovora SPO-a i udruzene opozicije o zajednickim listama za lokalne izbore, Djindjic odgovara: "Cinjenica je da cemo mi verovatno imati suprostavljene kandidate na predsednickim izborima prakticno anulira celokupnu saradnju, potencijalnu, na svim ostalim poljima tako da pretpostavljam, ukoliko ne bude nekog razumnog dogovora za predsednicke kandidate, da cemo tesko postici bilo kakav dogovor za lokalne i onda umesto da imamo jedan jasan referendum - Milosevic ili opozicija, imacemo jedno sarenilo, ali mi, kao demokratska opozicija, cemo pokusati da objasnimo gradjanima da za to sarenilo nismo mi odgovorni, da, sto se nas tice, postoji samo - Milosevic i demokratska opozicija, a sve ono sto je zalutalo izmedju toga zaista je zalutalo i mislim da ne treba na to obracati paznju niti trositi glasove na te koji su zalutali izmejdu Milosevica i opozicije", rekao je Djindjic za B2-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: