KLINTON I SREDER: MILOSEVICEVA DIKTATURA UGROZAVA MIR

Izvor: B92

Petak, 28.07.2000.

11:13

Default images
Vlast jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica predstavlja "poslednju agresivnu diktaturu u Evropi i ostaje pretnja miru", ocenili su predsednik SAD Bil Klinton i nemacki kancelar Gerhard Sreder u zajednickom clanku koji u petak objavljuje dnevnik "Internesnel herald tribjun", prenosi Beta. "U svom pokusaju da zadrzi vlast, Slobodan Milosevic je pokrenuo napad na Ustav Jugoslavije i pokusao da potkopa demokratski razvoj Crne Gore. Prosle nedelje na Okinavi, zajedno s nasim kolegama iz Grupe osam, ukljucujuci i ruskog predsednika Vladimira Putina, izrazili smo ozbiljnu zabrinutost zbog tih akcija i upozorili da se ne preduzimaju nikakvi koraci koji bi doprineli daljoj eskalaciji nasilja", naglasavaju Klinton i Sreder. Americki i nemacki lider isticu da dele stav "demokratskih snaga u Srbiji i Crnoj Gori da izbori moraju zadovoljiti minimum standarda demokratije i vladavine prava". "Mi cemo nastaviti da radimo s demokratskom opozicijom u Srbiji, da joj pomazemo da se ujedini oko zajednicke platforme, da podrzavamo nevladine organizacije, nezavisne medije i predsednika Crne Gore Mila Djukanovica, sve dok svi koji su patili pod Milosevicevom vladavinom ne budu zauzeli svoje mesto u Evropi", podvlace Klinton i Sreder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: