Skupština u utorak o budžetu

Izvor: B92

Petak, 06.12.2002.

10:21

Default images
Predsednica Skupštine Srbije Nataša Mićić zakazala je za utorak sednicu Parlamenta na kojoj bi trebalo da budu razmatrani predlozi zakona o završnom računu budžeta za 2001. i o budžetu za 2003. Ministar finansija u Vladi Srbije Božidar Đelić izjavio je za Radio B92 da su Parlamentu upućeni i predlog rebalansa budžeta i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu. "Bližimo se kraju godine i konstatujemo da ako su prihodi na nivou koji je očekivan, da će jedan broj stavki početi da probija svoje pozicije. To su penzije, socijalna davanja, ŽTP, plate za zaposlene i nužni remonti. Mi ćemo u datom okviru predložiti da te stavke budu povećane, a da neke stavke budu i smanjene. Poslednja tačka koja je predložena je sistemskog karaktera, to su izmene i dopune zakona o budžetskom sistemu, gde se ukidanjem ZOP, 1. januara 2003, organizuje Uprava za javna plaćanja koja će preuzeti neke fiskalne funkcije, a to su evidentiranje javnih računa, postepeno uvođenje trezora na lokalnom nivou i bolje upravljanje sredstvima javnih finansija", kaže Đelić.

Na poslednjoj sednici Parlamenta, na inicijativu Demokratske stranke Srbije, sa dnevnog reda skinuti su predlozi Zakona o završnom računu budžeta i budžetu za sledeću godinu. Tom prilikom DSS je saopštio da je dokumentacija nepotpuna i da ne mogu da glasaju za predloge Vlade. Đelić je izjavio da je veoma ozbiljno shvatio primedbe poslanika i dodao da će na sledećoj sedinici sva tražena dokumentacija biti dostupna. "Tražio sam od Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom da pripreme detaljniji izveštaj o donacijama. Nemamo šta da krijemo, odgovaramo na pitanja poslanika, pa ćemo kroz argumentaciju videti šta je dobro, a šta nije", kaže Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: