Ponedeljak, 18.11.2002.

20:50

Svilanović: Dolazak Anan veliki događaj za zemlju

Izvor: B92

Default images

Generalni sekretar UN Kofi Anan u utorak stiže u Beograd. On će se tom prilikom, kako je ranije najavljeno, sastati sa Zoranom Đjinđićem, Nebojšom Čovićem i Goranom Svilanovićem. "Dolazak Anana u Beograd je za našu zemlju veliki i značajan događaj“, rekao je u izjavi za Radio B92 savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanović: "U nekoliko navrata prilikom susreta koje smo imali i ja i predsednik i naši zvaničnci, ponavljali smo poziv Kofi Ananu da poseti našu zemlju i mi to doživljavamo kao veliko priznanje za promene koje su se dogodile u SRJ u poslednje dve godine, i veoma smo zadovoljni što ćemo imati prilike da razgovaramo. Osim što ćemo razgovarati o ukupnoj situaciji u našoj zemlji, o onome šta smo uradili i onome šta bi trebalo očekivati, kao i o stanju u regionu, mi ćemo razgovarati o temama koje se odnose na angažman UN. To je pitanje Kosova s obzirom na to da je Kosovo pod protektoratom UN. Osim toga, biće tu i pitanje Prevlake, jer je to misija koja treba da nestane potpisivanjem dogovora između SRJ i Hrvatske, kao i pitanje saradnje sa sudom u Hagu".

Upitan da li očekuje kritike i dodatni pritisak kada je u pitanju saradnja Jugoslavije sa Haškim tribunalom, Goran Svilanović je rekao: "Ne, poseta Kofi Anana je veoma velika stvar za zemlju tako da ne treba to doživljavati ono o čemu se razgovara kao vid pritiska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: