"Izbeći pogrešno tumačenje oko posrednih izbora"

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2002.

08:44

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je za Radio B92 da je tekst o izmenama Ustavne povelje gotov i da će u ponedeljak biti upućen na razmatranje svim članovima Ustavne komisije. Glavna izmena teksta Povelje odnosi se na način izbora poslanika u skupštinu buduće zajedničke države i predviđa da poslanici za njen prvi saziv budu delegirani iz republičkih parlamenata, a da se od 2004. godine biraju neposredno. Na pitanje da li je bilo nekih drugih izmena i da li je Demokratska stranka imala kontakte s drugim strankama povodom svog predloga, Zoran Živković je odgovorio da nije bilo bitnih izmena. "Oko drugih tema nema velikih razlika i ako one postoje, lako mogu prevazići. Do sada nije bilo kontakata zato što prvo želimo da imamo konkretan tekst, a da onda ne bude pogrešnog tumačenja našeg predloga, kao što je i bilo prva dva dana. Kolege možda nisu shvatile ili je bilo nedovoljnih informacija šta čini konkretan predlog, tako da je najbolje da sada govorimo o tekstu koji je spremljen", rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: