Đukanović o izborima za budući parlament zajednice

Izvor: Beta

Petak, 27.09.2002.

19:02

Default images
Crnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je u petak da će odluka o načinu izbora poslanika za budući parlament Srbije i Crne Gore zavisiti od rasporeda snaga u crnogorskoj skupštini nakon parlamentarnih izbora zakazanih za 20. oktobar. "Beogradski sporazum predvidja da države članice u svojim parlamentima donesu odluku o načinu izbora poslanika za parlament državne zajednice", rekao je Đukanović tokom posete Mojkovcu. On je rekao da Crna Gora "ne beži od neposrednih izbora". Prema njegovim rečima, Crna Gora se samo zalaže za doslednu interpretaciju Beogradskog sporazuma i za pravo države članice da suvereno odluči o modelu izbora za budući savezni parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: