Petak, 09.08.2002.

10:14

Djukanovic: ne postuje se Beogradski sporazum

Izvor: SRNA

Default images
Predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je da napretka u izradi Ustavne povelje nove drzavne zajednice Srbije i Crne Gore nece biti sve dok najveci broj clanova Komisije za izradu povelje pokusavaju da u tekst ugrade nesto sto bi, prema njihovom misljenju, trebalo da sadrzi Beogradski sporazum, a ne da ispostuju ono sto je vec u njemu sadrzano. "Ustavna komisija ne moze objektivno odgovoriti zahtjevima Sporazuma o izradi Ustvane povelje" - rekao je za podgoricke "Vijesti" Djukanovic, koji je svaj stav saopstio i visokom predstavniku EU Havijeru Solani prilikom poslednjeg susreta u Beogradu, 25. jula. Djukanovic je rekao da narocito predstavnici koalicije "Zajedno za Jugoslaviju" u Komisiji za izradu Ustavne povelje svoj stari projekat pokusavaju da upakuju u nove okvire, ne respektujuci novu realnost.

Djukanovic je dodao da ipak, "bez obzira na razlike koje se ispoljavaju u Komisiji za izradu Ustavne povelje, ja sa optimizmom gledam na dalji razvoj dogadjaja", rekao je Djukanovic. Djukanovic je kazao da svakako treba ceniti napore clanova Komisije i eksperata za pisanje Ustavne povelje buduce zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: