DJINDJIC: ONI KOJI PRIMAJU PLATU MORAJU DA RADE SVOJ POSAO

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2002.

19:00

Default images
Republicki premijer Zoran Djindjic kaze da je ukidanje mandata poslanika DSS "stvar moralne prirode, a ne stranacke" i dodaje da u tome ne vidi nikakav problem. "Nema kompromisa oko uvodjenja reda u zemlju i oni koji primaju platu moraju da rade svoj posao za koji su placeni. Postoji jedna neobicna stvar u Srbiji, a to je da ljudi primaju platu za nesto i vrlo ljutito nalaze argumente zasto ne rade svoj posao.

Tako imate 20 odsto sudija na radnom mestu, jer, navodno, nemaju prostor da rade, pa onda imate 20 odsto poslanika jedne poslanicke grupe na radnom mestu, jer imaju neke svoje politicke stavove koji ih sprecavaju da rade. Mislim da je osnovno da uvedemo red u nasu zemlju i da oni koji primaju platu i imaju obaveze rade to za sta su placeni. Mislim da tu nema kompromisa. Ako neko ne moze da se pomiri s tim pristupom, onda mislim da je izabrao pogresnu fazu u politickom zivotu nase zemlje da bude aktivan. Podrazumeva se da svako svoje obaveze vredno i savesno izvrsava, a onda moze da donosi odluke na sudu u skladu sa zakonom i da glasa u Parlamentu u skladu sa svojim ubedjenjima, ali mora da prisustvuje sednicama. Mi, kao DOS, imamo pravo da taj red uvedemo, jer gradjani od nas to ocekuju", rekao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: