MILOSEVIC CE GOVORITI TRI DANA, JEDAN DAN ILI TRI SATA

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2002.

19:00

Default images
Bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic konsultovace se tokom dana sa advokatima o duzini svoje uvodne reci na pocetku sudjenja. Kako saznaje B92, Milosevic ce odabrati jednu od tri varijante: da govori tri dana, jedan dan ili tri sata. Milosevic ima pravo na uvodnu rec jer se sam brani i zato sto u pravilima Tribunala nema ogranicenja za uvodno izlaganje.

Sudjenje bivsem Jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Milosevicu 12.

februara u 9.30 casova iznosenjem dokaza za zlocine nad Kosovskim Albancima, najavio je britanski sudija u Haskom tribunalu Ricard Mej.

Analiticari i advokati u Hagu kazu da u uvodnoj reci tuzilac moze izloziti opsti okvir za sve zlocine za koje tereti Milosevica, a da ce verovatno sudije kasnije odrediti vreme za dodtnu uvodnu rec koja ce biti vezana za Hrvatsku i Bosnu.

U Hagu je, kako saznajemo, oko 600 novinara iz celog Sveta koji su doputovali povodom pocetka sudjenja. Svi novinari nece moci da udju u sudnicu, vec u obliznji Kongresni centar, odakle ce na TV ekranima pratiti sudjenje. Predstavnici vodecih beogradskih medija dobili su dozvole za ulazak u Tribunal do kraja nedelje. Osim medijskih kuca, mesta na galeriji za publiku sudnice zatrazili su predstavnici diplomatskog kora, nevladinih organizacija i SPS-a. Inace, skoro polovina putnika JAT-ovog aviona u subotu bili su novinari i advokati.

Sa novinarima su u Holandiju doputovali i advokati Branislav Tapuskovic, koga je Tribunal imenovao za takozvanog Prijatelja suda i Milosevicev advokat Zdenko Tomanovic. Njih dvojica nisu kontaktirali ni na aerdoromu ni u avionu. U avionu su neki novinari pokusali da prepoznaju nekog zasticenog svedoka, ali su jedine poznate licnosti bile Bora Djordjevic i Vesna Zmijanac. Istim avionom za Beograd se u subotu iz Amsterdama vratila supruga Slobodana Milosevica, Mirjana Markovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: