KOMISIJA VLADE SRBIJE RAZGOVARALA S "CRVENIM BERETKAMA"

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2002.

18:00

Default images
Clanovi Komisije, koju je osnovala Vlade Srbije kako bi ispitala cinjenice u vezi s proslogodisnjim protestom Jedinice za specijalne operacije, posetili su u cetvrtak bazu "crvenih beretki" u Kuli.

Ministri Vladan Batic, Dragan Veselinov i Dragan Milovanovic posle susreta s komandantom "crvenih beretki" Maricicem i razgovora s pripadnicima JSO koji su ucestvovali u hapsenju brace Banovic, u petak ce podneti izvestaj Savetu za drzavnu bezbednost, a izvestaj ce se naci i na sednici Vlade Srbije. Batic nije mogao da u izjavi za B92 iznosi detalje pomenutog izvestaja, ali je naglasio da ima utisak da su "crvene beretke" sada lojalne MUP Srbije i drzavi. "Ne mogu da govorim o detaljima, ali je moj utisak da se radi o izuzetno dobro obucenoj jedinici, dobro vodjenoj, da su nesporazumi otklonjeni, da je ona u funkciji MUP i drzavnih potreba, da je lojalna i svojim pretpostavljenima i Srbiji. Milsim da je u sistemu naredjivanja doslo do odredjenih neporazuma i propusta, ali da je to respektabilna jedinica s kojom se u buducnosti moze racunati. Ona pokazuje spremnost da u potpunosti izvrsava naredjenja bez ikakve politizacije", rekao je Batic.

Vladina Komisija, formirana pocetkom novembra prosle godine posle protesta "crvenih beretki", imala je zadatak da u roku od 14 dana ispita cinjenice u vezi s tom pobunom "crvenih beretki".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: