Tadić: Ispraviti greške u izveštaju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da svako ko je dobio negativan izveštaj državnog revizora mora da "napravi ispravku".

Izvor: B92, Beta

Utorak, 01.12.2009.

13:56

Default images

Na pitanje novinara o izveštaju Državne revizorske institucije u kome je ukazano na brojne propuste u trošenju novca iz budžeta 2008. godine, Tadić je naveo da neke neracionalne, uvrežene navike poskupljuju funkcionisanje države.

"Dobra je stvar što konačno imamo izveštaj državnog revizora i to je veliki napredak da kao svako normalno društvo imamo institucije koje objektivno, nezavisno analiziraju ponašanje drugih državnih institucija", rekao je Tadić novinarima.

"Imamo uvrežene navike u državi koje su neracionalne i poskupljuju funkcionisanje našeg državnog aparata", rekao je Tadić navodeći da on često i ličnim primerom utiče na pojedine ministre, ministarstva i državne službenike da smanjuju svoje troškove kada su u pitanju putovanja, zakupljivanje hotela.

"Mnogo više trošimo nego što zarađujemo i to mora da se izmeni i tome treba da doprinese i izveštaj državnog revizora", ocenio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: