Gadafi sa porodicama žrtava

Libijski vođa Moamer Gadafi kaže da se sastao sa članovima porodica žrtava terorističkog napada na avion iznad škotskog mesta Lokerbi.

Izvor: Beta

Subota, 26.09.2009.

12:20

Default images

"Da, sastao sam se juče sa jednim brojem porodica. To je bio prijateljski susret", izjavio je Gadafi u intervjuu američkoj TV stanici Si-En-En, a prenose agencije. Libijski vođa boravio je ove nedelje u Njujorku, gde je prvi put za 40 godina koliko je na vlasti, učestvovao u radu Generalne skupštine UN.

"Izrazio sam saučešće porodicama zbog njihovog gubitka. One su zauzvrat meni izrazile saučešće zbog gubitka ćerke koja je stradala u američkom vazdušnom napadu 1986", rekao je Gadafi.

Gadafijeva usvojena ćerka i još 43 osobe su stradale u vazdušnom napadu američke avijacije 15. aprila 1986. na rezidencije libijskog vođe u Tripoliju i Bengaziju, kao odgovor na atentat koji je ranije izveden u zapadnom Berlinu.

Oko 270 osoba, uglavnom američkih državljana, poginulo je u eksploziji aviona kompanije "Pan-Am" 1988, iznad škotskog sela Lokerbi.

"Niko ne može da podrži takve postupke i da ne bude potresen zbog takve tragedije. Bilo da je reč o Lokerbiju ili vazdušnom napadu 1986. na Libiju. Svi smo mi porodice žrtava", rekao je Gadafi.

Kako izveštava AP, advokat Liza Gibson, čiji je brat poginuo 1988, izjavila je da su se ona i član porodice još jedne od žrtava sastali u Njujorku sa libijskim vođom.

Gibsonova, koja živi u Kolorado Springsu, izjavila je da je sastanak u sedištu libijske misije u UN organizovao libijski ambasador pri UN.

"On (Gadafi) je uopšteno govorio da mu je žao zbog žrtava, ali nismo ulazili u detalje oko bombardovanja. Bio je veoma prijateljski raspoložen prema nama, mislim da je bio ganut našim prisustvom", izjavila je Gibsonova dodajući da je sastanak trajao oko deset minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: