Četvrtak, 13.08.2009.

12:40

Provera prava trudnica na nadoknadu

Nacionalna služba za zapošljavanja najavila je da će proveriti dosije 23 trudnice iz Južnobačkog okruga, posle informacija koje je objavila TV B92.

Izvor: B92

Default images

Posle emitovanja priloga na našoj televiziji o nezaposlenim trudnicama koje su ostale bez novčanih naknada reagovala je Nacionalna služba za zapošljavanje koja će u narednih sedam dana proveriti dosijee 23 trudnice iz Južnobačkog okruga.

Zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Nebojša Kukić rekao je za B92 rekao da će biti provereni ne samo dosijei ovih trudnica, već i svih trudnica koje su pravo na naknadu ostvarile po starom zakonu.

“Sve trudnice, za koje bude utvrđeno da ima pravo, dobiće naknadu”, kaže Kukić.

Podsetimo, iako su trudnice ostvarile bolovanje po starom zakonu, koji im je obezbeđivao finansijsku nadoknadu tokom celog bolovanja i porodiljskog odsustva, njima je to pravo ukinuto nakon primene novog Zakona o zapošljavanju i osiguranju u slučaju nezaposlenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: