Napad na hotel u Pakistanu

Islamabad -- Talibanski napali su luksuzni hotel u Peševaru u kome najčešće odsedaju stranci i ubili 11, a ranili 70 ljudi, potvrdili su pakistanski zvaničnici.

Izvor: Tanjug
Podeli

Naoružani napadači napravili su pometnju u hotelu s pet zvezdica "Perl Kontinental hotel" malo pre eksplozije i slika haosa preneta je napolje. Reporter britanskog BBC-a navodi da je to bio najposećeniji hotel u Peševaru i da su novinari na licu mesta videlii da je među ubijenima jedan službenik Ujedinjenih nacija i da je ranjeno nekoliko stranaca.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad u severozapadnom pakistanskom gradu Peševar a očevidci navode da je napad mogao da se vidi s pet kilometara udaljenosti.

"Bio sam u Kineskom restoranu kada smo čuli pucnjavu, a onda i eksploziju. Sve je bilo u potpunom mraku i ljudi su počeli da viču i trče", rekao je kelner Ali Kan iz napadnutog hotela.

Pakistanski vladin islednik Sahibzada Anis naveo je da istraga pokušava da utvrdi da li se radi o podmetnoj eksplozivnoj napravi ili o samoubilačkom napadu.

Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani osudio je napad, preneo je BBC.

Prošle nedelje u Pakistanu su talibanski ekstremisti osumnjičeni da stoje iza samoubilačkog napada na džamiju u regionu Uper Dir u blizini doline Svat kada je ubijeno oko 40 ljudi.

Talibanski ekstremisti intenzivirali su bombaške napade pošto je pakistanska vojska u aprilu počela ofanzivu u provinciji Svat i susednim distriktima severozapadno od prestonice Islamabada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.