Stabilno stanje Ikodinovića

Vaterpolista Danilo Ikodinović "se polako izvlači iz stanja neposredne životne ugroženosti", izjavio je načelnik u novosadskom Kliničkom centru Zoran Đermanov.

Izvor: FoNet, Tanjug

Sreda, 02.07.2008.

16:28

Default images

Ikodinovićevi "vitalni parametri su uredni a teško povređena desna ruka je znatno bolje nego juče" rekao je Đermanov novinarima, napomenuvši da bolje stanje te ruke ne znači da ju je pomerio nego da je "stabilno i da se ne komplikuje, čime rastu izgledi da se ona sačuva".

Na pitanje novinara da li povremeno otvaranje očiju na pozive lekara znači da je svestan situacije, Đermanov je odgovorio odrečno objasnivši da se pacijent nalazi u "kontrolisanom uspavanom stanju i tako će ostati sigurno još nekoliko dana, kako bi se njegovom organizmu pružila šansa za što bolji oporavak".

I ovog dana, kao i prethodnih, obavljene su planirane intervencije, rekao je on i dodao da Ikodinovića čeka još mnogo intervencija "ali već sad smo sigurniji u ishod njegovog lečenja. Sve ide u povoljnom pravcu i nadamo se da će tasko i ostati".

Naš proslavljeni vaterpolo reprezentativac je na aparatima u Odeljenju intenzivne terapije, posle teškog povređivanja u saobraćajnoj nesreći na putu Zrenjanin - Novi Sad 27. juna uveče kada je, vozeći motocikl, udario u automobil koji se kretao u istom smeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: