Niš: Ekonomske cene za studente

Studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, koji stanuju u studentskim domovima moraće zbog dužeg letnjeg semestra da smeštaj i hranu plaćaju po ekonomskim cenama.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2008.

00:19

Default images

Ministarstvo prosvete regresira cene najduže do 15. jula, dok studenti Elektronskog fakulteta imaju ispite i posle tog datuma. Marko Milošević, student Elektronskog fakulteta, poslednji ispit ima 25. jula. Umesto 36 dinara koliko sada dnevno plaća za boravak u domu, posle 15. jula moraće da plati 260 dinara.

Kada se tome doda viša cena hrane, njega će duži letnji semestar koštati oko 4.000 dinara. Ali to za njega nije ono najgore.

“Ne možemo da se potpuno koncentrišemo na nauku nego moramo neke druge nevažne stvari da radimo, da ispravljamo tuđe greske, to stvarno nije u redu”, smatra Marko.

U Studentskom centru objašnjavaju da Minstarstvo prosvete nema dovoljno novca da snosi troškove smeštaja i ishrane posle 15. jula i onim odgovornim smatraju rukovodstvo Elektronskog fakulteta.

“Šta je problem da li je to neodgovornost i samovolja jednog dekana da 50 studenata ima ispitne obaveze bukvalno do kraja jula meseca i zbog čega je junski rok preimenovan u julski, ja ne znam”, kaže direktor Studentskog centra Rade Rajkovic.

Dekan Elektronskog fakulteta Dragan Antić objašnjava da je letnji semestar duži zbog prilagođavanja nastavnog programa Bolonjskoj deklaraciji i da je takav plan Ministarstvo prosvete usvojilo.

“Ne mogu da se aktivnosti na fakultetu koje se brižljivo planiraju, usaglašavaju sa planovima nekog servisa u ovom slučaju studentskog centra nego je obrnuta situacija, studentski centar je taj koji je podrška”, kaže dekan Elektronskog fakulteta u Nišu Dragan Antić.

On je odbio predlog predstavnika studenata da fakultet snosi troškove boravka u domu, uz obrazloženje da to nije po zakonu.

Studenti se nadaju da će nadležni u Ministarstvu prosvete imati više sluha. Oni smatraju da su žrtve loše komunikacije između dva resora istog Ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: