Nedelja, 01.06.2008.

12:03

Pešićeva: Podrška naporima DS-a

Funkcionerka LDP-a Vesna Pešić očekuje da će Srbija dobiti proevropsku vlast, kao i da će ta stranka podržati DS u naporima da formira takvu vladu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pretpostavljam da će se nakon verifikovanja mandata u Skupštini pokazati ko ima parlamentarnu većinu da sastavi vladu i da će to biti proevropske stranke, uz neke pozajmice iz nacionalističkog bloka", izjavila je Pešićeva "Blicu".

Ona smatra da bi tako i trebalo da bude s obzirom na to da su se građani izjasnili da hoće normalno da žive, a pokazalo se i da više ne pomaže "pritiskanje nacionalističkog zvona", što je veoma značajna promena.

Pešićeva je ponovila da će LDP podržati DS da formira vladu zbog velike podrške građana evorpskom putu Srbije.

"Podržavaćemo vladu sa SPS koalicijom, posebno u aktivnostima oko približavanja Srbije EU. Podržaćemo sve dobre zakonodavne inicijative, što smo radili i do sada. No, to ne znači da ćemo se odreći parlamentarne i političke kritike u svim onim slučajevima koji nanose štetu javnom interesu i građanima", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: