RIK: Tri liste sa imenima poslanika

Spisak poslanika za budući saziv Skupštine Srbije do sada su RIK-u predale tri od ukupno osam stranaka i koalicija, koliko ih je osvojilo mandate.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 29.05.2008.

12:43

Default images

Rok ističe sutra, 30. maja, a Srpska radikalna stranka najavljuje da će sutra sastaviti konačni spisak. Kako je rečeno Tanjugu u RIK-u, liste poslanika predale su Liberalno-demokratska partija, Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Koalicija Albanaca Preševske dolina. SRS tu odluku najavljuje za sutra.

Funkcioner radikala Tomislav Nikolić izjavio je da će ta stranka sutra utvrditi konačnu listu od 78 poslanika za novi saziv parlamenta i da će je u roku predati.

Nikolić je na konferenciji za novinare istakao da će se sednica Centralne otadžbinske uprave, koja će usvojiti listu poslanika, održati sutra u podne i da će lista biti predata RIK-u do ponoći.

Prema njegovim rečima, na listi neće biti iznenađenja, ali je moguće da, ako radikali formiraju vladu sa socijalistima i "narodnjačkom koalicijom", neki od tih ljudi budu ministri, pa će u tom slučaju biti zamenjeni.

Zakon o izboru narodnih poslanika ostavio je i dodatni rok od pet dana, koji ističe u sredu, 4. juna, da stranke dostave imena poslanika. Čim RIK dobije liste poslanika, odmah će im izdati uverenja o izboru.

Ukoliko bi se desilo da stranke same ne odrede poslanike ni u produženom roku, RIK je ovlašćen da mandate dodeli kandidatima sa izborne liste prema redosledu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima, održanim 11. maja, učestvovale su 22 liste stranaka i koalicija, a u parlament je ušlo osam.

Sutra ističe i rok da sve stranke i koalicije koje su učestvovale na parlamentarnim izborima dostave Republičkoj izbornoj komisiji kompletan izveštaj o prikupljenim i utrošenim sredstvima za izbornu kampanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: