"Sporazum o Beogradu u ponedeljak"

Borislav Borović iz Nove Srbije kaže da je usaglašen tekst koalicionog sporazuma između DSS-NS, SRS i SPS o saradnji u Beogradu i da će on biti potpisan u ponedeljak.

Izvor: B92, Beta

Subota, 17.05.2008.

15:51

Default images

Borović, koji je predsednik Gradskog odbora NS-a u Beogradu, rekao je nakon današnjih pregovora tri strane da je dogovoreno da gradonačelnik bude kandidat SRS-a Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, ostalo je da se reše još neki "sitni tehničkih detalji", a već je dogovoreno ko bi trebalo da "vodi neke segmente".

Pri toj podeli, kako je naveo Borović, nije se gledalo na pripadnost stranci već na stručne kvalifikacije.

Međutim, njihov koalicioni partner iz DSS-a, Nenad Komatina za B92 kaže da je za ponedeljak samo dogovoren još jedan susret pregovarača.

"Ne možemo znati dok se ne proglase konačni rezultati, mi smo ozbiljni ljudi. Tokom sledeće nedelje će se znati više detalja, očekujem i potpisivanje koalicionog dogovora, jer manje više smo sve dogovorili", kaže on.

Te stranke i koalicije su ranije dogovorile pet principa na kojima bi se rukovodila buduća gradska uprava.

Ti principi su socijalna pravda, ubrzani i ravnomerni razvoj Beograda, efikasno upravljanje komunalnim principima, javnost u radu uprave, borba protiv korupcije i izgradnja neprofitnih stanova.

Prema rezultatima Gradske izborne komisije, SRS je u Beogradu osvojila 40 mandata, koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije dobila je 12 mandata, a koalicija SPS-PUPS-JS osvojila šest mandata.

Vučić: Blizu konačnog rešenja

Aleksandar Vuèiæ (FoNet)
Funkcioneri Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije Aleksandar Vučić i Aleksandar Antić izjavili su da su danas održani "trojni razgovori" o konstituisanju vlasti u Beogradu.

Vučić je rekao da su se SRS, koalicija DSS-NS i koalicija SPS-PUPS-JS na današnjim razgovorima "približile konačnom rešenju" o formiranju gradske vlasti.

Vučić je rekao da očekuje da će u narednih nekoliko dana SRS, završiti koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti i dodao da očekuje da će u narednih nekoliko dana te stranke obavestiti v.d. gradonačelnika Zorana Alimpića o formiranju koalicije na gradskom nivou.

Šef Izbornog štaba SPS na nivou Beograda Antić potvrdio je da su pregovori danas održani.

Prema njegovim rečima, razgovori se odvijaju korektno, a o njihovom konačnom ishodu javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: