VJ: POJEDINCI IZ MUP PRIPREMAJU KOMPROMITUJUCI MATERIJAL

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2001.

17:33

Default images
Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije, Nebojsa Pavkovic, odbacio je u utorak na konferenciji za novinare u Domu VJ sve optuzbe koje su na racun vojske iznosili pripadnici MUP i optuzio "pojedince iz MUP-a Srbije" da pripremaju kompromitujuci materijal o visokim vojnim staresinama: “Mi imamo i druga saznanja o tome sta pojedini celnici MUP rade prema VJ. To, za sada, neka ostane tajna, ali ja moram da Vam kazem da cak i sluzbeno, pa i po partijskim linijama, pokusavaju se pribavljati razni kompromitujuci materijali za visoke vojne staresine i to ce ugledati svetlost dana onog trenutka kada bude vreme”, kae Pavkovic, prenosi B92.

Pavkovic je ponovio da vojska nije umesana u "slucaj hladnjaca". "MUP Srbije je tokom NATO bombardovanja odbio naredjenje da se jedinice policije potcine vojnoj komandi", objasnio je Pavkovic: “Tadasnje rukovodstvo MUP Srbije nije prihvatilo tu odluku, to su bili celni ljudi koji su smatrali da treba da samostalno izvrsavaju zadatke jer imaju svoj stab i svoju komandu na cijem je celu bio general Lukic, a to sta se desavalo na pojedinim delovima Kosmeta, to se verovatno desavalo u onim delovima koji su bili izvan zone odgovornosti nekih jedinica. Prema tome, sasvim je nelogicno i nerazumna bilo kakva aktivnost da se lesevi sa Kosova, ako ih je bilo, uklanjaju na ovaj nacin kako je to prezentovano javnosti”, rekao je Pavkovic.

Jedan od zahteva SAD za ucesce na donatorskoj konferenciji, da Jugoslavija prestane da finansira vojsku Republike Srpske, je potpuno neutemeljen, rekao je na konferenciji za novinare pomocnik nacelnika generalstaba VJ za sistemska pitanja, general Stamenko Nikolic. "Ovo pitanje je u nadleznosti savezne vlade i ministarstva odbrane, ali je i regulisano Sporazumom o specijalnim odnosima Jugoslavije i Republike Srpske, koji su potpisali predsednik RS, Milan Sarovic, i Vojislav Kostunica", objasnio je general Nikolic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: