SNP MOLI DOS DA MILOSEVICA NE IZRUCE U HAG DO 22. APRILA

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2001.

21:14

Default images
Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Djukanovic izjavio je u cetvrtak da ce Slobodan Milosevic biti izrucen Haskom tribunalu posle izbora u Crnoj Gori i da ce u tome ucestovati Socijalisticka narodna partija. Djukanovic je na izbornoj promociji svoje stranke u Podgorici optuzio SNP da "moli Demokratsku opoziciju Srbije da ne izruce Milosevica u Hag do 22. aprila". "Uoci izbora 22. aprila kazu da ga nece niposto izruciti Hagu i ko ce im verovati, jer su koliko nedelju dana tvrdili da ga nece uhapsiti, pa je uhapsen, a da oni za to nisu ni pitani", rekao je Djukanovic. Prema njegovoj oceni, izrucenje Milosevica prije 22. aprila bio bi politicki udarac za SNP, jer bi "jos jedanput bili predstavljeni u crnogorskoj politickoj javnosti kao neodgovorni ljudi". Djukanovic je rekao da Jugoslavije vise nema, "ne od prije neku godinu, nego jos od 90-tih godine kada su iz nje izasli Slovenci, Hrvati, Makedonci i Bosanci". "Danas bez grize savjesti mogu da kazem da sam apsolutno uvjeren da Jugoslavije nema, da je ne moze biti i da je trenutak kada Crna Gora mora da bez bilo kakvog kompleksa obnovi svoju drzavnost, obezbijedi medjunarodno priznanje i da se posveti svojim interesima", istakao je Djukanovic, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: